Er du den frøkna som ikke trener tung styrke fordi du ikke vil miste din feminine fysikk?

Det har blitt sagt og skrevet tusenvis av ganger, men jeg skriver det igjen. Det er nesten umulig for en dame å miste sine kvinnelige former og bli kjempe muskuløs av tung styrketrening. Om det ikke er det som er målet da selvsagt. Og målet inneholder en del prestasjonsfremmende midler på veien…

Jeg mener 110% at den kroppen dere ser for dere som belønning for treningen, kommer av tung styrketrening i tillegg til riktig og nok mat. Jeg er ingen fan av cardio selv. Ikke fordi det ikke er bra, men for at det er drit kjedelig og slitsomt…

Da er det digg at det faktisk er den TUNGE styrketreningen som former kroppen min og gjør meg fresh as a GODZILLA, YO! Om svaret hadde vært timer på mølla hver dag hadde jeg vært ute for lenge siden.

Noe cardio legger jeg allikevel inn for å få litt fart på fettforbrenningen. 1 til 2 dager i uken legger jeg inn en økt på morgenen hvor jeg løper intervaller. Ingen kjempe greie men lander på rundt 5 km. Andre uker legger jeg inn 10 minutter med valgfri cardio, eksempelvis intervaller på tredemølle/sykkel, roing og burpees etter styrketreningen.

Stiv og støl, men bevegelse er viktig for riktig kontakt med musklene

Oppvarming

Gå med 7% stingning på mølla i 6-7 km/h – 5 minutter

Jogg 0% stigning på mølla i 8-10 kn/h – 5 minutter

Gerilja intervall:

20 sekunder spurt så fort du kan

10 sekunder – hopp av båndet

GJENTA 8 GANGER = 4 MINUTTER 

(evt. 2 x 8 ganger, med 2 minutter pause i mellom settene).

OBS: Intervallene må utføres med maksimal intensitet – opp mot makspuls!

Fort gjort, og føles ganske ok å utføre. I tillegg liker jeg alt som har fete navn som GERILJA!

Dette med fettforbrenning er ikke så tricky som noen skal ha det til. Det er noe gener osv, men når alt kommer til alt er det antall kalorier inntatt og antall kalorier forbrent man forholder seg til. Jo høyere muskelmasse, jo høyere forbrenning. Da er vi ikke interessert i å spise opp musklene på lange og krevende cardio økter i tillegg til for lite mat. Bortkastet, check!

Noen som er nysgjerrig på hvordan en styrke økt kan se ut også? Jeg kjører ett 2 splitt program. Det vil si det deles mellom underkropp og overkropp. I forhold til ett helkroppsprogram har ett 2 splitt program ofte flere sett og flere vinkler pr muskel siden hver muskel kun blir trent aktivt 2 ganger i uken. Dette programmet er lagt opp slik at du kan trene 3-5 dager i uken. Jeg kjører de fleste uker med 5 økter styrke, hvorav en av de inkl. cardio tidligere på dagen. En dag med aktiv hvile ( f.eks en gåtur) og en dag HEL HVILE! Ut over det tar jeg hviledager når kroppen min sier den trenger det. Man merker fort når kroppen konstant verker og humøret er kun fresing fra sidelinjen.

Eksempel benøkt:

Markløft 5 x TS8 (Toppsett)

Gående utfall, pr side 3 x 10

Step ups til høy benk 3 x 10

Liggende leggcurl 2 x 16

Hofteabduksjon i apparat 3 x 16

Ettbeins hipthrust mellom to benker 2 x 12

Pulltroughs 2 x 15

Sliten frøken

Stagnerer progresjonen? Prøv å ta noen ekstra hviledager og husk og få i det godt med næringsrik mat. Ta en gåtur i skog og mark, la kroppen din puste 😉

Så, hva synes vi? Har jeg vært flink? GI MEG SKRYT!!! =D

SAYONARA!

Zazu <3

4 thoughts on “STYRKE VS CARDIO?”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.