I går fikk jeg ikke sove igjen. Endte med jeg sto opp og satt meg på sofaen i mørket. Plutselig får jeg øye på en hel bunke med sjokolade på bordet! NAM! Mens jeg åpner sjokolade nr. 2 og begynner å svelge den hel titter jeg bort på klokken under tven. Den viser 0015. Aaaa, det er 1 mars. Skulle begynne på diett i dag jeg… Nettopp…

Hva er vel ikke bedre enn å begynne første dagen på diett med skikkelig sukker sug? Det er nemlig sånn. Sukker er så skummelt avhengighets dannende. Spiser jeg det en dag kjenner jeg på det suget noen dager etterpå.

Så hvorfor får vi cravings og hva er dette?

Cravings, søtsug, matsug, kjært barn mange navn. Men det går som ofte ut på at man er fysen på noe søtt eller “rask mat”.

I perioder kan jeg ha skikkelige cravings HELE tiden, andre ganger på kvelden eller natta.

Om du er personen som ofte får cravings om kvelden eller natta kan dette tyde på at du ikke har fått i deg nok mat eller riktig sammensatt mat igjennom dagen. I tillegg kan du ha hatt en krevende dag med mange avgjørelser. Når man er sliten er viljestyrken mye lavere. Om du våkner mitt på natten og er kjempe sulten er dette ofte ett tegn på at du har vært i mer aktivitet enn hva som er blitt dekket gjennom mat.

Løsningen kan være å spise mer i løpet av dagen. Pass på å få i deg minst 3-4 store måltider + ett snackmåltid. Hvert måltid skal holde deg mett i 3-4 timer. Proteiner før du legger deg holder deg mett lengre, mens litt karbohydrater kan virke søvndyssende. JACKPOT! Siste måltid bør inntas ca. 2-3 timer før du legger deg. For krevende dager må man kanskje planlegge litt mer og det er PES. Men nå er det ingen som har sagt det skulle være så jævla enkelt hele tiden heller? Noen ganger må man bare begynne med seg selv 😉

Har du cravings hele tiden der i mot kan dette være ett tegn på at du spiser for mye sukker og raske karbohydrater som f eks. pasta, bakevarer osv. samtidig som du får for lite næringsstoffer og fiber. Om du bytter de raske karbohydratene og sukkeret med masse god fiber hjelper du leveren med å fjerne avfallsstoffer og sulter de bakteriene som skriker etter mer.

Men skulle ikke jeg fortelle dere hvordan man håndterer å flytte på diett? Mitt råd til dere og meg selv i dag, MAN GJØR IKKE DET. Begynner på mandag jeg! I mellomtiden spiser jeg næringsrik mat og går utfall med møblene i trappene.. Jepp, den typen…

God helg da folkens!

LØV Zazu <3

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.